Pagina 19


GARANȚIA CURCUBEULUICând Noe și familia sa au ieșit din corabie, L-au recunoscut pe Dumnezeu și I-au oferit o jertfă; și Dumnezeu a garantat prin curcubeu că nu va mai distruge omenirea prin potop. Înainte nu mai fusese văzut curcubeul, pentru motivul dat în Biblie, că nu existase ploaie. Mai mult, razele Soarelui nu ajunseseră direct pe Pământ, ci numai prin bolta de apă, având un efect foarte asemănător cu cel de seră.

Multe schimbări au survenit prin îndepărtarea bolții de apă: ploi, inundații, secetă, furtuni, tornade, căldură extremă și frig extrem. Acestea erau imposibile sub boltă. Faptul că Noe s-a îmbătat are legătură cu aceasta. Mustul nu fermentase înainte. Deci Noe nu-i putuse cunoaște efectele amețitoare.

Odată cu prăbușirea bolții de apă au venit căldura extremă de la tropice și frigul extrem din regiunile polare, înainte de a fi influențate de curenții oceanici.

Schimbarea trebuie să fi fost aproape instantanee. Avem dovezi pentru aceasta. În Siberia nordică a fost găsită o antilopă prinsă în gheață. Ea avea iarbă verde în stomac, ceea ce dovedește că moartea a survenit brusc în timp ce păștea. La fel, un mastodont a fost găsit prins în gheață, având mâncare între dinți. Astfel se demonstrează că la poli temperatura era egală cu cea din zonele temperate și că la un moment dat a venit o schimbare care nu putea fi provocată decât prin ruperea bolții de apă. Ghețarii cei mari și gheața groasă din regiunile arctice, formate astfel brusc, există de multe secole. Apa nu s-a transformat toată în gheață, ci, ca un val uriaș, aceasta a luat cu sine ghețari și stânci mari peste continentul Americii de Nord și al Europei de Nord-Vest, după cum oamenii de știință au descoperit clar. Acestea au tăiat în dealuri cu atâta forță încât și-au lăsat urmele pentru totdeauna. Curenții ecuatoriali, Curentul Golfului și Curentul Japonez, au topit de atunci mare parte din gheața polară.