Pagina 21


ADAM (MENA) A FOST FARAON ITăblița de la Abydos corespunde exact cu Geneza și este bine confirmată de istoricul grec Herodot și de cel egiptean Manetho. Ea arată că Adam a fost primul faraon și Noe al douăzecilea, iar ceilalți optsprezece corespund cu Geneza remarcabil de corect. Soția lui Mena a fost Șeș, în ebraică Ișa, femeie. Primul ei fiu a fost Faraon II, în greacă Teta-Khent, vinovatul; în ebraică Kanighi; în latină Athos; în engleză Cain. Pe Abel îl reprezintă ca neîmpotrivitorul.

Tăblița de la Abydos dă aceeași ordine ca Moise (Gen. 4-6), întâi linia lui Cain până la Iubal, care a fost Kakan. În acest timp zeii și semizeii au început să umple Pământul de violență. Lista lui Seti omite numele acestora. Toți semizeii au fost distruși la potop. Următorul cu titlu regal este Noe. Dar fiindcă el n-a fost din familia lui Cain, Tăblița se întoarce menționând pe Abel, pe Set și genealogia lui Set exact ca în Geneza (neintitulată), până la Noe. Aceștia, ca faraoni, își au încadratura lor regală specifică, dar n-au alt titlu. După Noe (Nofru), Faraon XX, filiația merge prin fiul său, Ham (Chamu Chufu). În mod cuvenit ceilalți fii ai lui Noe sunt ignorați, căci Sem și Iafet au mers în Asia și în Europa, pe când Ham a mers în Egipt.

Atât de minunat este confirmată Biblia de inscripțiile care altădată păreau s-o contrazică.

Moise era „învățat în toată știința Egiptului”. El a fost și profetul lui Iehova și este confirmat în această calitate de către Isus. Deși el a trăit la două mii de ani după Adam, istoria face legătura până aproape de timpul lui, așa cum se vede în diagrama următoare:Linii trase la scară, aratând suprapunerea celor 930 de ani ai lui Adam, 969 ai lui Metusalem, 600 ai lui Sem, 180 ai lui Isaac, 137 ai lui Levi, 137 ai lui Amram și 120 ai lui Moise. Suprapunerea a fost de, respectiv, 243 ani, 68 ani, 50 ani, 40 ani, 58 ani și 31 ani.