Pagina 22


TURNUL BABELDupă mulți ani de la potop, lumea a început să se populeze. Povestirile transmise prin Noe și prin fiii săi au fost mai mult sau mai puțin uitate, iar curcubeul făgăduinței și-a pierdut mult din semnificație. Pierzând încrederea în Dumnezeu, poporul a început să construiască Turnul Babel care să-i scape, fără ajutorul lui Dumnezeu, de un potop viitor. Vai, ce miopie, ca și în cazul altora care au multă înțelepciune lumească! Scripturile condamnă o asemenea lipsă de credință printre creștini, care încearcă să se protejeze pe ei și interesele lor pământești, lăsând pe Dumnezeu și Planul Său afară din calculele lor. Unii ignoră acum pe Dumnezeu în același fel, zicând: Să nu aveți încredere în făgăduințele Domnului. Dacă așteptați ca Dumnezeu să facă pentru voi, niciodată nu se va face nimic. Cu alte cuvinte, trăim într-un timp când credința în voința divină, în planul divin și în făgăduințe pare să fie pe cale de dispariție.

Dumnezeu a rezolvat problema prin încurcarea limbii și prin împrăștierea oamenilor așa încât să nu mai poată coopera în alte întreprinderi nechibzuite. Biblia se referă la aceasta zicând: „El a făcut fiecare neam de oameni dintr-un singur sânge, ca să locuiască pe toată fața pământului; le-a așezat timpuri rânduite și hotare locuirii lor, ca ei să caute pe Dumnezeu și, bâjbâind, să-L găsească”.

Diversitatea limbilor este unul din cele mai remarcabile lucruri din lume - o barieră eficientă pentru a împiedica combinațiile oamenilor prin care să-și împlinească scopurile egoiste sau păcătoase. Aceasta a întârziat Ziua cea mare a Mâniei.

Acum barierele limbii cad și găsim tendința omenirii de a se reuni. Cei bogați și cei săraci formează uniuni și trusturi, toate cu scopul autoprotejării. Domnia regilor și a prinților este amenințată prin răspândirea limbajului comun și a informației în rândul maselor. Dacă aceste bariere ar fi căzut acum două mii de ani, rezultatele acestea ar fi venit prea devreme, având în vedere scopurile divine care aranjează afacerile Pământului, ca pregătire pentru Împărăția lui Mesia care va binecuvânta toată familia umană.