Pagina 57


BOTEZUL LUI ISUSVenirea lui Isus la Ioan pentru a fi botezat în Iordan a produs surpriză. Ioan a spus: Eu am mai mare nevoie să fiu botezat de Tine, și Tu vii la mine! Tu n-ai păcat pe care să-l speli! Isus n-a explicat situația. El a spus doar, „Lasă acum, căci așa este potrivit”. Sugera astfel că nu făcea botezul lui Ioan pentru spălarea păcatelor, ci botezul Său avea un alt sens, foarte special, pe care nu-l dezvăluia. Sf. Pavel ne arată că botezul lui Isus a simbolizat deplina consacrare a vieții Sale ca sacrificiu lui Dumnezeu, chiar până la moarte. Evr. 10:5-9.

Isus a indicat apoi că toată misiunea Sa consta în îndeplinirea consacrării făcute la treizeci de ani, când a fost botezat. El Și-a simbolizat scufundarea în moarte - predându-Și viața în serviciul lui Dumnezeu. La încheierea slujirii Sale a spus: „Am un botez cu care să fiu botezat și cât de mult doresc să se îndeplinească!” (Luca 12:50). În ziua următoare El a strigat pe cruce: „S-a sfârșit!” Atunci s-a sfârșit botezul Său în moarte, început la Iordan.

Urmașii lui Isus Îl copiază în această lucrare. Ei sunt botezați în moartea Lui, și astfel în Corpul Lui, Biserica (Rom. 6:3). Acest botez în compania sau corpul Cristosului nu va fi complet până când ultimul membru va fi trecut în moarte. Atunci botezul Cristosului întreg va fi sfârșit. Atunci, dincolo de văl, prin înviere, întregul corp va primi gloria, onoarea și nemurirea și vor fi moștenitori împreună cu Isus în Împărăția stabilită atunci. „Dacă răbdăm, vom și împărăți împreună cu El.”

Când Isus a ieșit din apă, cerurile [lucrurile înalte] I s-au deschis. Adevărurile cerești I-au devenit mai clare. El a putut înțelege „lucrurile adânci ale lui Dumnezeu” (1 Cor. 2:10). Această iluminare I-a venit prin conceperea Spiritului sfânt. La fel și urmașii Săi, au primit o măsură de Spirit, fiind concepuți ca fii ai lui Dumnezeu, comoștenitori cu Cristos. Și ei sunt iluminați. Evr. 10:32.