Pagina 90


„MULȚI VOR ALERGA ÎNCOACE ȘI ÎNCOLO”Oricine știe că în ultimul secol a fost stimulată creșterea cunoștinței pe toate liniile, mai mult decât în cele cincizeci și nouă de secole dinainte. Oricine știe că telegraful, telefonul, radioul, lumina electrică, lumina de gaz, transportul cu aburi, transportul electric, mașinăriile, confortul etc., din zilele noastre au fost necunoscute cu un secol în urmă.

Dar, deși noi știm că acest lucru este adevărat, pentru noile generații pare aproape incredibil. Aceste lucruri au venit atât de treptat încât puțini își dau seama că sunt sclipiri ale marii Zile a Împărăției lui Mesia, în care blestemul va fi îndepărtat și în locul lui va fi revărsată din abundență peste omenire binecuvântarea lui Dumnezeu de mult promisă.

Biblia vorbește despre gloria viitoare a Pământului, când Dumnezeu va face glorios așternutul picioarelor Sale, când tot Pământul va fi un Paradis al lui Dumnezeu. Marii noștri oameni de știință, care nu dau nici o atenție Bibliei, atestă că realizările prezente sunt ca nimic față de ceea ce urmează.

Dumnezeu descrie zilele noastre în profeția lui Daniel, spunând că la Timpul Sfârșitului (acestui veac) mulți vor alerga încoace și încolo, cunoștința va crește, cei înțelepți vor înțelege . și va fi un timp de necaz cum n-a fost de când sunt popoarele. Dan. 12:1-10; Mat. 24:21.

Oare nu suntem noi în toiul alergării încoace și încolo, prezisă de profeție? Ca atare, trebuie să fim în perioada numită Timpul Sfârșitului, timp în care acest veac se încheie treptat și noul veac se ivește treptat cu binecuvântări mai mari. Prima locomotivă a fost construită numai cu nouăzeci de ani în urmă. Acum în toate țările aleargă încoace și încolo mulți ai căror bunici n-au călătorit probabil nici cincizeci de mile de la locul nașterii lor. Desigur că nici o altă profeție n-ar putea fi mai exact împlinită decât aceasta.

Cine altul decât Dumnezeu ar fi putut ști și prezice această caracteristică deosebită a zilelor noastre? Isus a citat o parte din această profeție.