Pagina 91


„CUNOȘTINȚA VA CREȘTE”Daniel a spus nu numai că zilele noastre vor fi marcate de alergarea încoace și încolo, ci el mai dă și un alt indiciu: „Cunoștința va crește”. Desigur că acum avem și împlinirea acesteia. În locul aratului cu un băț îndoit, avem pluguri cu aburi care lucrează de o sută de ori mai mult. Comparați scrierea pe piatră și pe pergament, laborioasă și scumpă, cu tiparul modern. Comparați începuturile tiparului cu tiparul de astăzi!

Nici o tipografie din lume nu poate ilustra mai bine perfecțiunea acestei arte în zilele noastre decât Tipografia din Washington a guvernului Statelor Unite. Nici o bibliotecă nu poate ilustra mai bine instruirea decât Biblioteca Congresului. Astăzi instruirea nu este limitată la cei mari, cei bogați, ori la cei puțini; ea este generală. Școlile lumii civilizate sunt pline, crescând astfel și cunoștința.

Cât de minunat este că Dumnezeu a cunoscut aceste lucruri dinainte și le-a prezis acum douăzeci și cinci de secole prin profeția lui Daniel, zicând: „Mulți vor alerga încoace și încolo și cunoștința va crește!” Iată! Ne aflăm, evident, în Timpul Sfârșitului menționat și ne putem bucura de Veacul Nou care intră! Nu mai susținem că lumea se va sfârși în mod literal, într-un foc ce o va transforma în cenușă. Suntem gata să credem Cuvântul lui Dumnezeu - că El a creat Pământul nu în zadar, ci pentru a fi locuit - pentru a fi căminul Paradis al omenirii regenerate prin Împărăția lui Mesia. Isa. 45:18.

An de an vedem Pământul pregătindu-se pentru a fi deplin locuit. Cutremurele recente au închis unele canale ale Curentului Japonez și au deschis altele, afectând remarcabil clima Alaskăi și Arcticii. Treptat ghețarii sub forma aisbergurilor se îndreaptă spre apele ecuatoriale și se topesc. Treptat Pământul se pregătește pentru a înflori ca trandafirul. Treptat blestemul va fi îndepărtat și va fi înlocuit cu binecuvântarea lui Dumnezeu. Isa. 35:1.