CE A SPUS PASTORUL RUSSELL

Această carte conține sute de întrebări cu răspunsuri date doar de

Pastorul Russell, acoperind aproape 12 ani de rapoarte de

la convenții și mai mulți ani din Turnul de Veghere. Ori

de câte ori o întrebare este din Turnul de Veghere,

după an urmează litera (Z). Celelalte

întrebări sunt din rapoartele

de la convenții.

NOTĂ

Dorim să aducem mulțumiri Domnului pentru ajutorul acordat în traducerea și pregătirea acestei cărți cu întrebări și răspunsuri. Am avut o mare binecuvântare în lucrul cu această carte și sperăm că cei care o vor citi vor fi de asemenea binecuvântați.

Ca un ajutor pentru cititori, dorim să explicăm câteva puncte:

1) „Zorile” sau „Zorile Mileniului” sunt Studiile În Scripturi. Studiile În Scripturi s-au numit „Zorile Mileniului” până în anul 1904.

2) A. I. S. B. înseamnă Asociația Internațională a Studenților Bibliei.

3) Citatele din Volume sunt după edițiile românești apărute după anul 2001, și a căror paginație corespunde cu edițiile din limba engleză.

4) Citatele scripturale sunt după Biblia Cornilescu Revizuită edițiile 1989, 1990 acolo unde nu este specificat altfel.

5) La sfârșitul cărții găsiți un index al subiectelor. În dreptul subiectului căutat este indicată pagina și întrebarea care se referă la subiectul respectiv.

Întrebările și răspunsurile au fost adunate de fratele L. W. Jones. Fratele L. W. Jones a călătorit mult cu fratele Russell și a fost secretarul lui în mai multe călătorii, în special în călătoria lui în jurul lumii din anul 1912, trimițând rapoarte despre călătorie Adunării din Chicago. De asemenea s-a îngrijit de editarea Rapoartelor de la Convenții. Rapoartele de la Convenții erau publicate anual sub formă de carte și conțineau, între altele, discursurile de la toate convențiile ce se țineau în anul respectiv și răspunsurile de la adunările de întrebări. Fratele L. W. Jones a rămas credincios Adevărului și după moartea fratelui Russell, fiind bătrân de adunare în Adunarea din Chicago până la moartea sa.

Sighetu Marmației

2003

PREFAȚĂ

Nașterea acestei cărți de întrebări

După ce am așteptat aproape toată vara ca frații să mă anunțe dacă doresc să aibă exemplare din Raportul de amintire de la Convenția din 1916, am făcut o comandă la tipograf pentru câte am gândit că ar fi suficiente, bazându-mă pe comenzile deja primite.

Lucrul începuse și aproape jumătate din carte s-a tipărit dar când Pastorul Russell a murit matrița a fost desfăcută.

Frații au început imediat să trimită comenzi pentru Rapoarte, spunând că TREBUIE să aibă cuvintele fratelui Russell și în special rapoartele de la diferitele adunări de întrebări.

Rezultatul a fost că toate cărțile disponibile s-au epuizat repede și nu era nici o perspectivă de o altă ediție.

Întrebarea era, Ce să facem pentru frați? și, credem noi, Domnul ne-a influențat mintea să adunăm toate întrebările și răspunsurile așa cum au apărut în diferitele rapoarte de amintire ale convențiilor din ultimii 12 ani, și alte întrebări la care a răspuns Pastorul Russell, făcând o listă clasificată a tuturor, după anul în care a fost dat răspunsul și legându-le sub formă de carte cu un conținut bogat.

Rezultatul este nașterea acestui volum de aproximativ 700 de pagini, pentru care ne rugăm și credem că va fi spre gloria lui Dumnezeu, căruia îi este dedicată, și pentru binecuvântarea copiilor Săi consacrați, în folosul cărora a fost pregătită.

Mai mulți frați au ajutat la munca de pregătire; în legătură cu aceasta inimile noastre au fost mult binecuvântate.

Dacă și alții vor primi binecuvântare din folosirea acestei cărți, care noi credem că este pregătită pentru ei, ne vom simți mult răsplătiți.

Binecuvântarea Domnului să însoțească această carte.

Al vostru în serviciul Lui

L. W. Jones, M. D.