FOTO-DRAMA ÎN EUROPA

R5502a W. T. 15 iulie 1914 (pag. 217)

Pentru continuarea planurilor de prezentare a Foto-Dramei în Europa, editorul, însoțit de trei operatori pregătiți, a părăsit New York-ul pe S. S. Lusitania, în data de 19 mai, câțiva prieteni alăturându-se grupului. Sosirea noastră la Londra a fost la timpul potrivit pentru convenția din Londra de la Rusalii. Cele trei zile de convenție sau dovedit foarte interesante și folositoare. Toate sesiunile au fost ținute în sala Operei din Londra, cea mai mare participare fiind de două mii de persoane. Diferitele trăsături ale marelui plan al lui Dumnezeu au fost prezentate de șaptesprezece vorbitori. Convenția s-a încheiat cu o masă de dragoste la care au participat aproape două mii. Aceasta a fost declarată fără rezerve ca cea mai plăcută convenție ținută vreodată în Europa. Domnul a fost cu poporul Său, binecuvântândune, împrospătând-ne și întărindu-ne. O sută douăzeci și patru de persoane și-au mărturisit prin scufundarea în apă deplina lor consacrare față de Domnul până la moarte.

Între timp, pregătirile pentru Drama erau în desfășurare. A fost inițiată o școală pentru instruirea finală a fraților care câștigaseră deja o cunoștință considerabilă despre operarea cinematografică — pentru a-i familiariza cu ((888)) aspectele speciale care aparțin de Foto-Drama Creației. O grupă scoțiană și două grupe englezești au fost inițiate repede, totalizând cincisprezece tineri consacrați, buni și doritori de serviciu. O lecție sau două au demonstrat că aceștia vor fi repede foarte eficienți. Între timp o altă grupă de cinci va fi pregătită de îndată ce lucrarea vă părea să le ceară serviciile. Delegații din Franța, Elveția, Germania, Danemarca, Suedia și Finlanda au venit la Londra pentru a face aranjamente pentru Dramă în țările lor natale și pentru a câștiga informații în ceea ce privește funcționarea ei și pașii necesari pentru pregătire. Speranța noastră este că iulie va fi martorul prezentării Dramei în toate acele țări. Prietenii par foarte nerăbdători și perspectivele favorabile.

Un început favorabil cu Drama a fost făcut la Teatrul Princess, din Londra, duminică 14 iunie, zi în care au fost prezenți aproximativ două mii două sute. Drama trebuie să continue în fiecare după amiază și seară timp de o lună. Alte prezentări în Londra sunt posibile, dar cum vor fi, va depinde în mod considerabil de providența Domnului și de zelul prietenilor locali. Toți au părut foarte încântați de cele două părți ale Dramei expuse înainte de plecarea noastră, în 20 iunie. Noi credem că în Europa, ca și în Statele Unite, publicul va fi foarte interesat și va profita de aceasta, cea mai recentă metodă de a scrie măsurătorile sau planul divin pe table — Evanghelia fiind ilustrată în timp ce este explicată prin minunatele noastre aranjamente cu mașinile care vorbesc și cu Scenariul nostru gratuit.

Când am plecat erau în desfășurare aranjamente pentru câteva localități din Marea Britanie. În Glasgow, Drama trebuia să înceapă chiar în ziua următoare, în 21 iunie, în Sala sf. Andrew, cea mai mare sală din acest oraș. Nu avem nici o îndoială că binecuvântarea Domnului asupra energiei fraților va face prezentarea un succes — de folos multora.

Lăsând operatori să instaleze Drama în Marea Britanie, Scandinavia, Germania, Franța și Elveția, în cooperare cu filialele Societății din acele țări, am început călătoria spre casă în 20 iunie, pe S. S. Aquitania. O călătorie remarcabil de liniștită și de plăcută ne-a adus în patrie la timpul potrivit pentru convențiile din Asbury Park, N.J., Columbus, Ohio și Clinton, Iowa.

Editorul a fost atât încurajat cât și în continuu inspirat și împrospătat de contactul cu frații în și din diferitele părți ale lumii. Este folositor să observăm spiritul de loialitate față de Domnul și de Cuvântul Său — spiritul de devotare care continuă luni și ani. Spiritul manifestat este același pretutindeni — spiritul iubirii și zelului — Spiritul sfânt. Motivul acestei manifestări este explicat prin cuvintele apostolului: „Printr-un singur Duh, noi toți am fost botezați într-un singur trup” — Cristos.