Vol. 2 Iulie — August 1995 Nr. 5

LECȚIILE BEREENE ȘI VIZITELE PEREGRINILOR

W.T. 15 Iulie 1916 (pag. 223)

Unii întreabă ce să facă atunci când vizita unui peregrin se întâmplă să fie în seara în care au studiu bereean obișnuit — explicând că uneori sunt obligați să rămână în urmă cu lecțiile bereene. Sfatul nostru este ca în cazul în care nu este un motiv deosebit de important să se facă altfel, lecțiile bereene să aibă întâietate, și fratele peregrin să conducă adunarea, dând un exemplu de lecție bereeană profitabilă. Același lucru se aplică și la adunarea de rugăciune și experiențe de miercuri seara. Aceasta trebuie să se desfășoare ca de obicei, și să conducă peregrinul, dacă nu există vreun motiv special; ca, de exemplu, dacă întâlnirea cu peregrinul nu este decât pentru o seară. După cum apreciem, studenții Bibliei nu au servicii mai importante decât acestea două, și ținerea lor în mod regulat este o trăsătură importantă pentru aceste adunări.

Ne folosim de această ocazie pentru a exprima speranța că toți prietenii noștri dragi care au făcut Angajamentul îl citesc în public sau în particular în fiecare dimineață, și că textul de Mană nu este uitat în nici o dimineață. Pe lângă acestea unii citesc HOTĂRÂREA DE DIMINEAȚĂ. Mii de scrisori primite de la frați și surori scumpe din toată lumea mărturisesc despre marile binecuvântări legate de aceste străduințe de a sta aproape de Domnul. Cercul de rugăciune format prin Angajament este poate unul din cele mai frumoase lucruri care au existat vreodată în lume. Gândiți-vă! Aproximativ douăzeci de mii de consacrați ai Domnului rugându-se în fiecare zi unul pentru altul și pentru lucrarea secerișului. Binecuvântarea pe care acest lucru le-o aduce este aproape inestimabilă; este o binecuvântare care îmbogățește cu adevărat.

Cei care nu folosesc zilnic Mana pierd o mare binecuvântare; iar cei care nu participă la adunarea de experiențe de miercuri seara, al cărei subiect este textul de Mană din joia precedentă, pierd o binecuvântare bogată. Toți cei care cred că suntem în ziua cea rea, de încercare deosebită asupra Bisericii lui Dumnezeu, ar trebui să aprecieze aceste adunări — venind zilnic tot mai aproape de Domnul și unul de altul. Dacă înainte n-ați făcut astfel, vă îndemnăm să începeți.

În timp ce dăm aceste sfaturi, simțim imboldul de a reaminti în general dragilor noștri cititori că mulți practică în fiecare zi citirea a cel puțin douăsprezece pagini din STUDII ÎN SCRIPTURI, citind astfel în fiecare an toate cele șase volume. Rapoartele arată că pe această cale vin mari binecuvântări de cunoștință și har.