Vol. 21, Septembrie-Octombrie 2014, Nr. 6 


CONVENȚIILE DIN LONDRA ȘI DIN GLASGOW

R 5109 W. T. 1 octombrie 1912 (pag. 310)

Deși numai adunările din Glasgow și Londra au fost numite oficial convenții, totuși am avut de fapt o serie de convenții de când am debarcat la Liverpool. În ficare loc am avut cel puțin o adunare pentru cei interesați, precum și o adunare pentru public. În fiecare caz la adunările pentru cei interesați au fost prezenți prietenii din vecinătate și în fiecare caz adunările publice au fost pur și simplu splendide, numărul celor prezenți variind între cinci sute și cinci mii. Și așa o atenție! Evident, mesajul harului Domnului a fost atractiv pentru mulți — și pentru unii foarte prețios și dulce.

Convenția de la Glasgow, care a durat trei zile, a înregistrat o participare a celor interesați de cam opt sute, în timp ce adunarea publică a ajuns la cinci mii, cu sutele neavând loc să intre. Prietenii au dat dovadă de un spirit foarte iubitor. Irlanda, Scoția și Anglia au fost bine reprezentate. A fost bine acolo! A fost un timp de împrospătare pe care ni-l vom aminti multă vreme. Cei care au fost prezenți au declarat-o în mod deschis ca cea mai bună convenție de care s-au bucurat vreodată. Numărul celor care s-au botezat a fost de 45.

Convenția de la Londra a fost ținută la Tabernacol, care a fost aglomerat cum n-a mai fost înainte. Au participat prieteni din Scoția, Țara Galilor, Irlanda și Suedia; dar desigur majoritatea au fost londonezi și din zonele din jur. Numărul mediu al participanților la adunări a fost cam o mie două sute. A fost un timp plăcut. Iarăși prietenii au declarat că aceasta a fost cea mai bună din toate convențiile și iarăși le-am explicat că așa trebuie să fie — că noi ne maturizăm pe zi ce trece și pe săptămână ce trece, și că pe măsura creșterii noastre în har trebuie să fie și creșterea noastră în aprecierea privilegiilor binecuvântate de care ne bucurăm, cooperând cu iubitul nostru Răscumpărător în glorioasa lucrare de seceriș. La Tabernacol au fost botezați optzeci și cinci.

Lucrarea în Marea Britanie pare să prospere mult. Aspectul lucrării extinse a adunării a fost apreciat și utilizat. Se observă rezultate bune. Mulți au fost aduși la o cunoștință clară a Adevărului, iar unii de la o consacrare parțială la una deplină. Am fost mult încurajați de vizita noastră. Domnul are mulți oameni aici și am fost bucuroși de binecuvântarea care vedem că însoțește eforturile de a-i aduce în legătură cu Adevărul prezent.