FOTODRAMA — ACTIVITATEA EXTINSĂ A ADUNĂRII

R 5787a W. T. 15 octombrie 1915 (pag. 316-317)

Fotodrama Creației a fost mult binecuvântată de Domnul și noi credem că a îndeplinit o lucrare mare. Printre roade sunt multe adunări noi și multe adunări care au crescut. În timp ce cunoaștem multe dintre roadele acestui serviciu în Domnul, s-a lăsat și o impresie largă, generală, favorabilă Adevărului; și ce bine a realizat aceasta, numai eternitatea va arăta. Majoritatea seturilor de Fotodrama, atât aici cât și în Europa, sunt nefolosite fiindcă fondurile pentru prezentarea ei gratuită au fost epuizate. Nu solicităm bani, ci doar spunem faptele.

Între timp, prezentarea audio-vizuală a Fotodramei, descrisă în numerele noastre din 1 și 15 august 1914, a avut un mare succes sub binecuvântarea Domnului. Nu numai că miilor de oameni li s-a permis să audă Vestea Bună, dar și frații care au făcut expunerile și au condus lucrarea de urmărire a interesului, au primit mari binecuvântări în inimă ca parte a răsplății pentru credincioșia în folosirea ocaziilor lor. S-au făcut expuneri în multe orășele și orașe, în concurență cu filmul și cu bune rezultate. Totuși, fraților, recomandăm ca echipamentul pentru prezentarea audio-vizuală a Fotodramei să fie folosit în locurile unde nu se află săli de cinema. Avem cea mai completă combinație de diapozitive cu subiecte religioase care se pot găsi undeva în lume și cele mai frumoase prezentări la fonograf a vocii umane care se pot găsi undeva în lume. Toți sunt uimiți de claritatea, de limpezimea tonului cu care sunt redate discursurile și cântările.

ÎNREGISTRĂRI ÎN MULTE LIMBI

În afară de engleză, avem înregistrări în germană, suedeză, daneză și finlandeză; și avem în perspectivă italiană, spaniolă și poloneză. Însă cele trei din urmă nu le vom putea furniza în acest an. Înregistrările străine au preț dublu. Cântările pot fi puse la dispoziție numai în engelză.

Nu cunoaștem un mod mai bun de a servi Adevărul și de a stârni interesul publicului decât prin prezentarea audio-vizuală Fotodramei. După ce se fac trei prezentări ale Fotodramei, apare ocazia lucrării de urmărire a interesului — lucrarea extinsă a adunării. Nu impunem nimic; menționăm doar faptele așa încât cei care doresc și au ocazia să se poată folosi de aceste privilegii. Pentru cititorii noi vom repeta aici pe scurt:

DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI, PREȚURILE ETC.
ECHIPAMENTUL „PREZENTAREA AUDIO A FOTODRAMEI” X

Citiorii noștri care doresc să cumpere pentru propria lor folosință setul complet de 96 de prezentări vorbite (trei părți, două ore fiecare) cu nouă cântări alese pentru introducere, pauză și încheiere, cu un fonograf portativ și un geamantan pentru transport, poate lua tot echipamentul cu.......38, 50 $

Setul complet de discuri fără fonograf.....29 $

Valiza pentru transportul discurilor.........1.25 $

((400))

ECHIPAMENTUL „PREZENTARE AUDIO-VIZUALĂ A FOTODRAMEI” Y

Acest echipament este cel în mod special intenționat pentru lucrarea extinsă a adunării. Cele trei părți cer doar același număr de discuri cu prezentări vorbite și muzicale ca și cele anterioare; dar, pentru a o folosi la capacitatea deplină — cele trei părți arătând trei locuri deodată — fiecare parte trebuie să aibă propriul ei fonograf, fiecare parte propriul ei proiector etc. De aceea noi arătăm fiecare parte completă în sine, după cum urmează:

O parte include un proiector Primo pentru curent electric — lentile Oneida (trei pentru diferite distanțe); preț special.......................20 $

Reostat variabil (5, 10 sau 15 amperi) poate fi eficient pentru curent casnic sau pentru lampă cu electrozi..............................................6 $

Dispozitiv pentru lampa cu acetilenă sau lampa Presto (folositor unde nu este curent electric, dar unde se poate lua benzină dintr-un rezervor de automobil).......................................4 $

Proiector pentru diapozitive, frumos colorat, cu cutie și valiză specială de transport....38 $

Fonograf portativ, instrucțiuni de folosire, discuri cu prezentările vorbite și cântări pentru o parte, și valiză de transport......................19,50 $

Prețul total pentru „Fotodrama” nr. Y...87,50 $

Plus costul trimiterii exprese de la Brooklyn.

Societatea furnizează afișe, placarde și cărți cu scenariul Fotodramei gratuit, iar cărțile legate pentru vânzare în orice număr la jumătate din prețul cu amănuntul.

Partea a doua și a treia va costa exact la fel ca cea de sus, toate trei părțile costând ........262,50 $

Cu doar un proiector, un reostat, un arzător de acetilenă și un fonograf......................185 $

Plus costul trimiterii exprese.

Discurile străine...............................plus 25 $

Orice adunare de studenți ai Bibliei care dorește, poate obține Fotodrama Y plătind 100 $ pe loc și învoindu-se să plătească restul în rate lunare.

ECHIPAMENT PENTRU FAMILIE

Acesta constă dintr-un fonograf și discuri cu o selecție din Fotodrama și câteva discuri muzicale. Se poate spune că unele din aceste discuri sunt puțin uzate dar nici unul nu este rău — cele mai multe din ele sunt cu totul noi. Prețurile lor sunt fixate așa încât să fie la îndemâna multora din cititorii noștri care nu și-ar putea permite să cumpere Drama obișnuită, dar cărora le-ar plăcea să aibă unele dintre discuri pentru a fi folosite în familie și pentru publicul care ar dori să audă cele mai frumoase discuri ale noastre.

Tot echipamentul reprezintă o selecție de douăzeci de prezentări scurte vorbite din Fotodrama, patru cântări frumoase și un fonograf cu disc (cu pâlnia mascată) — toate cu 12 $, sau dacă sunt noi cu 15 $. Plus taxele poștale.

Valiza pentru fonograf..........plus 1,5 $

= = discuri............plus 1,25 $

DISCURILE MUZICALE

Discurile muzicale folosite la filmul Drama Creației au fost foarte mult admirate. Avem la îndemână unele care sunt puțin folosite și unele cu totul noi. Le furnizăm, cât vor ține, la jumătate prețul.