CERERI PENTRU A FI VIZITAȚI DE PEREGRINI

W. T. 1 mai 1915 (pag. 142)

Deoarece lista abonaților la Turnul de Veghere cuprinde mii de cititori noi, dăm din nou următoarele explicații:

Din fondurile donate, Societatea de Biblii Și Tratate Turnul de Veghere trimite învățători, lectori, numiți „peregrini”. Societatea acoperă toate cheltuielile lor. Astfel peregrinii devin într-un sens special reprezentanții ei, întâlnindu-se cu Studenții Bibliei de pretutindeni. Unii dintre peregrini sunt pregătiți în mod special pentru serviciu public, precum și pentru studii de natură mai puțin pu-blică cu prietenii; alții sunt mai puțin pregătiți pentru serviciu public, dar sunt excelenți pentru serviciu în adunare. Societatea acordă o mare grijă în selectarea acestora, cu intenția ca prezentările Adevărului din partea lor, expunerile Scripturilor etc., să poată fi în direcții ajutătoare — folositoare în orice fel, și în special pentru zidirea poporului Domnului în cea mai sfântă credință.

Este de așteptat ca adunările care cer un asemenea serviciu al unui peregrin să se îngrijească de necesitățile lui în timpul scurtei lui șederi, de una sau două zile, într-una din casele lor sau în altă parte. Nu se așteaptă pregătiri luxoase sau extraordinare pentru acești frați, ci doar găzduirea lor comodă. Prin aceasta înțelegem un pat curat, comod, și o mâncare sănătoasă. Orice persoană care nu poate să îndeplinească aceste cerințe raționale nu ar trebui să se ofere pentru găzduirea peregrinului. Adunarea care cere serviciul peregrinului ar trebui să se considere răspunzătoare și ar trebui să asigure aceste condiții rezonabile. Din partea peregrinilor se așteaptă să aibă adunări în fiecare seară, precum și după-amiază, unde acestea sunt posibile — sau să viziteze frații care ar putea fi bolnavi spiritual sau fizic. Dimineața este adesea necesară pentru călătorie. Peregrinul nu ar trebui să fie reținut prea târziu noaptea. „Moderația” ar trebui să domine în aceasta ca și în toate lucrurile, după cum ne îndrumă Scripturile.

Noi invităm adunările care doresc vizitele peregrinilor să trimită imediat cererile lor, adresate Societății, Departamentul de Peregrini

Dorim să fie folosite cărți poștale în trimierea cererilor pentru aceste vizite, și dorim în mod special răspunsuri la următoarele întrebări. Întrebările nu trebuie repetate, ci să fie doar indicate astfel: a, b, etc.:

a. Câți dintre Studenții Bibliei din vecinătate folosesc Studiile În Scripturi?

b. Se țin adunări săptămânal?

c. Câți frecventează de obicei adunarea?

d. Unde aveți adunările duminica? (Dați adresa completă și numele sălii.)

e. La ce oră încep adunările duminica?

f. S-a votat pentru invitarea peregrinului?

g. Câți au votat să fie trimisă invitația?

h. Doriți să fixați o duminică în care să fie discursuri speciale pentru public?

i. Cât de des doriți să se facă aceste adunări speciale?

j. Dați capacitatea sălii pe care ați putea-o asigura.

k. Câți credeți că ar veni la adunările publice, într-o sală bună pentru care s-a făcut reclamă bună?

l. Ar putea fi găsit un loc potrivit pentru adunările care nu sunt în mod special anunțate?

((581))

m. Membrii din adunarea voastră au ales conducători în conformitate cu sugestiile din Studii În Scripturi, Vol. 6, cap. 5 și 6? Dacă este așa, dați numele și adresa completă a fiecăruia.

n. Dați numele și adresa completă a celor doi (2) care să fie anunțați despre vizita peregrinului. (Vă rugăm să anunțați departamentul de peregrini despre eventualele schimbări sau anulări.)

o. Dacă orașul vostru nu are gară, dați numele unei gări potrivite la care să coboare.

p. Câți kilometri sunt de la gară până la locul unde se ține adunarea și în ce direcție de la gară?

q. Va fi peregrinul întâmpinat la gară?

r. Dacă nu, cum va ajunge peregrinul de la acea gară?

s. Dați numele și adresa completă a celui care face cererea.

t. Alte remarci.